Voorleesweek

Verschillende voorleesactiviteiten

Ter gelegenheid van de Voorleesweek van 21 tot 29 november 2020 zijn er verschillende voorleesactiviteiten in Vlaanderen, ook in bib Vrede. Alle activiteiten in onze bib zijn gratis. Inschrijven kan in de bib of via een mailtje aan bib.vrede@antwerpen.be.

Workshop voorlezen AFGELAST
Kom samen met je kind luisteren naar kamishibai-verhalen en ontdek of er ook in jou een voorlezer schuilt! De workshop is georganiseerd door Huis van het Kind en vindt plaats op dinsdag 24 november van 14u tot 16u in de activiteitenruimte op de tweede verdieping. Voor ouders en hun kinderen tussen 3 en 8 jaar.

Voorlezen met een hond
Wegens groot succes hernemen we in bib Vrede het voorlezen met een hond. Marijke en haar lieve viervoeters komen weer langs in de bib op 25 november om 14u30. De honden lenen een luisterend oor aan alle kinderen die willen voorlezen.

Filmvoorstelling AFGELAST
Onder het motto "verfilmen is ook een beetje vertellen", kan je  op 25 november om 16u  in de bib gratis komen kijken en luisteren naar het prachtige verhaal van Rosie en Moussa. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael De Cock. Voor kinderen en jongeren tussen 8 en 14 jaar.


Verhalen in Alle Talen AFGELAST
Natuurlijk ontbreekt in november het voorleesuurtje niet. Kom luisteren naar Verhalen in Alle Talen op woensdag 18 november om 14u30. Voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Thema: Phone Home!

 

AANBOD VOOR SCHOLEN EN JEUGDORGANISATIES

Voorlezen met een hond AFGELAST
Wegens groot succes hernemen we in bib Vrede het voorlezen met een hond. Marijke en haar lieve viervoeters komen weer langs in de bib op 16, 23 en 30 november voor het 2e, 3e en 4e leerjaar. Leerlingen kunnen dan hun lievelingsverhaal vertellen aan Irie, Matu en Onix. 

Workshop voorlezen voor ouders AFGELAST
Wil je ouders van jouw leerlingen warm maken voor het voorlezen? Verzamel dan een oudergroepje en wij verzorgen graag een workshop op maat. Voor ouders met kinderen in het basisonderwijs. Data zijn te bepalen in onderling overleg. De workshop vindt plaats op school of in de bib.

Alle activiteiten zijn gratis voor scholen uit Borgerhout.
Inschrijven kan in de bib of via een mailtje aan
bib.vrede@antwerpen.be.
 

Herbekijk het filmpje over de Voorleesweek 2019 in Bib Vrede


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd

Extra

- gratis
- van 21 tot 29 november
- meer info of inschrijvingen in de bib of via bib.vrede@antwerpen.be