Poëzieweek 2021


De Poëzieweek 2021 start op Gedichtendag, 28 januari, en eindigt op 3 februari 2021. Het thema van de poëzieweek is dit jaar "samen". We vieren het samen-leven, samen-hangen, samen-zijn, samen-voegen, samen-stellen, samen-zitten, samen-werken, samen-lezen en samen-schrijven. Want samen kunnen we veel. Vanuit de eigenheid en het anders zijn van ieder individu. Niet samensmélten dus, maar bruggen bouwen. Tegen individualisme en voor inclusie.

In Bib vrede kan je tijdens de openingsuren een 'Blind date met een gedicht'-pakket ophalen, om zo nieuwe poëzie en/of gedichten te ontdekken. Leen een pakket en laat je verrassen. 

Kom zeker ook kijken naar de tentoonstelling "Gedichten op wandel" op de buitenramen van de bib. Schrijvers van Academie Borgerhout stellen daar tussen 28 januari en 2 april hun werk tentoon, alsook in het Districtshuis van Borgerhout en 't Werkhuys. Na telkens drie weken gaan de gedichten “op wandel” en wisselen ze per locatie. Zo hangen alle gedichten telkens drie weken op alle locaties. Iedereen welkom.