Coronavirus: Alternatieve dienstverlening bib Vrede vanaf 4 mei


In deze periode moeten we er alles aan doen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te vertragen en risicogroepen te beschermen. Daarom bieden de Antwerpse bibliotheken een alternatieve dienstverlening aan.

Vanaf maandag 4 mei kan u als lid van de bibliotheek materialen op afspraak afhalen in elk district. Daarnaast bieden de bibliotheken een digitale dienstverlening aan. Vragen hierover? Stuur een mail naar bib.klantendienst@antwerpen.be of bel het Stedelijk Contactcenter op 03 / 22 11 333 (ma-vrij 9-17u).

Alle Antwerpse stedelijke bibliotheken blijven voorlopig gesloten tot de opheffing van de federale maatregelen.

Ook alle activiteiten die in deze periode in uw bibliotheek zouden plaatsvinden, worden geannuleerd.

Lees hier alle maatregelen van de stad Antwerpen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen.

 

Wat met uw uitgeleend bibmateriaal?

  • Alle bibliotheekklanten mogen hun bibmaterialen bijhouden in de sluitingsperiode zonder extra kost.
  • Als de teruggavedatum van bibmaterialen in de sluitingsperiode van de bibliotheek valt, wordt uw uitleentermijn automatisch verlengd.
  • Voor bibmaterialen waarvoor al leengeld betaald moest worden, wordt de verdere aanrekening van het leengeld opgeschort.

 

Reserveringen

Als er nog door u gereserveerd materiaal voor u klaarstaat  in de bib, dan kan u dit afhalen als de bibliotheek terug open is, zonder dat u kosten worden aangerekend.
U kan nog steeds online via onze catalogus nieuwe reserveringen plaatsen, maar die zullen uiteraard pas na de sluitingsperiode voor u beschikbaar worden.

 

Deze aangepaste voorwaarden kunnen nog wijzigen afhankelijk van de duur van de sluiting van de bibliotheken.