Tijdens de Jeugdboekenmaand 2020 van 1 tot en met 31 maart verdiepen we ons in het thema Kunst. Die maand kan je bij ons in bib Vrede terecht voor een gevarieerd programma met o.a. een workshop, een theatervoorstelling en een extra kunstig Makerlab. Ook dit jaar is er een uitgebreid schoolprogramma. Klik hier voor meer info.

Workshop: Kunstige foto's maken
Leer in deze workshop met je smartphone of tablet foto’s trekken als een echte professional. We maken er volgens het thema van de Jeugdboekenmaand kunstige foto’s van. Als je zelf geen tablet of smartphone hebt, mag je één van de onze gebruiken.
Woensdag 4 maart, van 14.30 tot 16.30 uur
Gratis voor iedereen, van 9 tot 13 jaar
Vooraf inschrijven in bib Vrede of via bib.vrede@antwerpen.be (beperkte plaatsen)

Leeslekker en Maker-lab
Onze voorlezers zitten klaar met een geweldig boeiend verhaal over kunst en creativiteit. Daarna kan je mee komen knutselen rond kunst in ons Makerlab.
Woensdag 11 maart, van 14.30 tot 16.30 uur
Gratis voor iedereen, van 6 tot 12 jaar

Verhalen in alle Talen en Maker-lab
Onze voorlezers zitten klaar met een geweldig boeiend verhaal over kunst en creativiteit. Er wordt voorgelezen in het Nederlands en in een andere taal. Daarna kan je mee komen knutselen rond kunst in ons Makerlab.
Woensdag 18 maart, van 14.30 tot 16.30 uur
Gratis voor iedereen, van 6 tot 12 jaar

Theatervoorstelling STRUIS (i.s.m. Rataplan)
De wereld staat tot de tweede verdieping onder water. Mensen wonen op de derde verdieping en hoger en verplaatsen zich onder water van punt A naar B in duikboten of duikpakken...
Woensdag 25 maart, van 14u tot 14u50
Gratis voor iedereen, vanaf 6 jaar
Vooraf inschrijven in bib Vrede of via bib.vrede@antwerpen.be (beperkte plaatsen)

Kunstkleurplatenmuur
Kleur je graag? Denk je dat je mooier kan kleuren dan Rubens, Picasso of Da Vinci? Kom dat dan maar eens tonen. Jouw gekleurde kunstkleurenplaat krijgt een speciaal plekje op onze Kunstkleurplatenmuur.
Doorlopend tijdens de hele Jeugdboekenmaand
Gratis voor iedereen, voor alle leeftijden


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd