Beste directie en leerkrachten,

In deze uitzonderlijke tijd brengen we de Jeugdboekenmaand terug tot haar essentie: lezen, lezen en nog eens lezen. Misschien was er wel nooit zoveel tijd voor een goed boek...

Door de coronacrisis vinden de activiteiten, lezingen, workshops en toneelvoorstellingen van de jeugdboekenmaand spijtig genoeg niet plaats. Toch willen we de jeugdboekenmaand niet helemaal loslaten en zetten daarom voluit in op digitaal aanbod. Zo krijgt verveling weinig kans de komende weken.

Doeboekje
Het doeboekje van de jeugdboekenmaand is digitaal beschikbaar Het staat boordevol leuke kunstige opdrachten, spelletjes, puzzels en uitdagingen.

Wedstrijd
Je kan met je klas of individuele leerlingen nog steeds deelnemen aan de jeugdboekenmaand kunstwedstrijd. Laat de leerlingen, geïnspireerd door hun favoriet boek, samen of apart, een kunstwerkje maken (dat kan eender welke vorm van kunst zijn) en een foto/filmpje ervan uploaden. Deelnemende kunstenaars kunnen een kunstig boekenpakket winnen of een bezoek van Sien en Tom aan hun klas of bib!

Boekenbingo
Bezorg je leerlingen deze link naar de boekenbingo. Een volle bingokaart geeft recht op een gouden ticket (te verkrijgen en te verzilveren in de bib nadat de coronacrisis over is) om zo van ouders of leerkrachten voorleestijd te krijgen.

Kijkpret
Jeugdboekenmaand-YouTube is online! Voorleesmomentjes, tekentips, live illustratie: je vindt het er allemaal! Er komen uiteraard nog filmpjes bij... http://bit.ly/jeugdboekenmaandyoutube

Fundels
Kinderen leesplezier laten ontdekken op een andere manier? Met Fundels krijg je gratis toegang tot digitale kinderboeken met animatiefilmpjes, educatieve spelletjes, AVI-boekjes en oefeningen. Oma’s en Opa’s steunen Sien en Tom, de meter en peter van de jeugdboekenmaand bedachten al een hartverwarmende actie voor alle opa's en oma's in woonzorgcentra, die de komende weken geen bezoek meer mogen ontvangen: verras hen met een zelfgemaakt kunstwerkje! Bekijk hier het oproepfilmpje.

Hopelijk helpt dit digitaal aanbod jullie deze uitzonderlijke periode te overbruggen.

Kunstige groeten,
Team bib VredeWegens de coronacrisis is onderstaand programma helaas afgelast

Tijdens de Jeugdboekenmaand 2020 van 1 tot en met 31 maart verdiepen we ons in het thema Kunst. Die maand kan je bij ons in bib Vrede terecht voor een gevarieerd programma met o.a. een workshop, een theatervoorstelling en een extra kunstig Makerlab. Ook dit jaar is er een uitgebreid schoolprogramma. Klik hier voor meer info.

Workshop: Kunstige foto's maken
Leer in deze workshop met je smartphone of tablet foto’s trekken als een echte professional. We maken er volgens het thema van de Jeugdboekenmaand kunstige foto’s van. Als je zelf geen tablet of smartphone hebt, mag je één van de onze gebruiken.
Woensdag 4 maart, van 14.30 tot 16.30 uur
Gratis voor iedereen, van 9 tot 13 jaar
Vooraf inschrijven in bib Vrede of via bib.vrede@antwerpen.be (beperkte plaatsen)


Leeslekker en Maker-lab
Onze voorlezers zitten klaar met een geweldig boeiend verhaal over kunst en creativiteit. Daarna kan je mee komen knutselen rond kunst in ons Makerlab.
Woensdag 11 maart, van 14.30 tot 16.30 uur
Gratis voor iedereen, van 6 tot 12 jaar


Verhalen in alle Talen en Maker-lab
Onze voorlezers zitten klaar met een geweldig boeiend verhaal over kunst en creativiteit. Er wordt voorgelezen in het Nederlands en in een andere taal. Daarna kan je mee komen knutselen rond kunst in ons Makerlab.
Woensdag 18 maart, van 14.30 tot 16.30 uur
Gratis voor iedereen, van 6 tot 12 jaar


Theatervoorstelling STRUIS (i.s.m. Rataplan)
De wereld staat tot de tweede verdieping onder water. Mensen wonen op de derde verdieping en hoger en verplaatsen zich onder water van punt A naar B in duikboten of duikpakken...
Woensdag 25 maart, van 14u tot 14u50
Gratis voor iedereen, vanaf 6 jaar
Vooraf inschrijven in bib Vrede of via bib.vrede@antwerpen.be (beperkte plaatsen)


Kunstkleurplatenmuur
Kleur je graag? Denk je dat je mooier kan kleuren dan Rubens, Picasso of Da Vinci? Kom dat dan maar eens tonen. Jouw gekleurde kunstkleurenplaat krijgt een speciaal plekje op onze Kunstkleurplatenmuur.
Doorlopend tijdens de hele Jeugdboekenmaand
Gratis voor iedereen, voor alle leeftijden


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd