Cultuurpartners

Bib Vrede werkt samen met verschillende culturele partners die het cultuurplatform Borgerhout vormen: Cultuurantenne Borgerhout, De Roma, 't Werkhuys, Rataplan en Academie Borgerhout. 

Cultuurantenne Borgerhout

De cultuurantenne maakt je wegwijs in het culturele leven in het district en brengt lokale verenigingen, kunstenaars en buurtbewoners samen. Subsidies nodig bij de organisatie van een culturele activiteit? Op zoek naar een overzicht van het culturele programma? Samenwerken met plaatselijke creatievelingen? De cultuurantenne helpt je graag verder!

Meer info
 

De Roma

Niet zo heel lang geleden was de Roma een prachtige maar verloederde bioscoop in Borgerhout. Nu, dankzij vele gedreven mensen, is het een frisse, multiculturele en jonge cultuurtempel geworden met muziek, film, theater, dans en veel meer.

Meer info


't Werkhuys

’t Werkhuys biedt ruimte aan groepen en individuen om te creëren, repeteren, na te denken of gewoon samen te komen. Buurtbewoners, residenten, partners of toevallige voorbijgangers ontmoeten elkaar in ’t Kaffee. Naast workshops, cursussen en repetities zijn er vaste activiteiten georganiseerd door ’t Werkhuys zelf o.a. Hart Labeur, dé Volxkeuken, Feest van de Boom, Playtime... Daarnaast proberen ze zoveel mogelijk in te spelen op wat er leeft in Borgerhout.

Meer info

Rataplan

In een hoek van Borgerhout, tussen spoorweg en Turnhoutsebaan, ligt Rataplan, een kleine zaal met een kloppend hart voor kunst, theater en muziek. In dit kunstencentrum staan bijna dagelijks acteurs en muzikanten op het podium. Al meer dan 20 jaar is Rataplan het startblok en de uitvalsbasis voor jonge podiumkunstenaars.

Meer info

Academie Borgerhout

De Academie Borgerhout is een artistieke thuis voor muziek en woord. Met een dynamisch team gaan ze samen op zoek naar manieren om de opleidingen muziek en woord boeiend, hedendaags en concreet te houden, in permanente voeling met het metier.

Meer info