Contact & Info > Bereikbaarheid

Ons vinden


Ons bereiken

Locatie Moorkensplein

De bibliotheek bevindt zich waar voordien de stadsloketten gehuisvest waren. De stadsloketten vind je dan weer in het gerenoveerde districtshuis, te bereiken via de zijingang. Tip: De ingang van de stadsloketten ligt schuin tegenover de ingang van de bibliotheek.

Met de fiets

Fietsenstallingen zijn voorzien op het Moorkensplein. Je vindt er ook een station van Velo. Velo is de handige stadsfiets die je kan huren voor korte verplaatsingen in de stad. Vraag een pas of abonnement aan via www.velo-antwerpen.be. Wil je weten of er een Velo beschikbaar is? Klik hier voor een realtime overzicht.

Met bus en tram

In de onmiddellijke omgeving van de biblioitheek vind je tal van haltes.
Zoek ze hier of gebruik Mijn Lijn, de routeplanner van De Lijn, om efficiënt je reisweg te plannen.

Met de trein

Bib Vrede ligt op 10 minuten wandelen van het Centraal Station in Antwerpen.
Voor alle informatie over treinen, kan je terecht op de website van de NMBS.

Met de wagen

Bib Vrede met de auto bereiken, is niet eenvoudig. Wij raden je aan om de fiets of het openbaar vervoer te gebruiken. Kom je toch met de auto, voorzie dan de nodige tijd om je wagen te parkeren in de buurt. Op straat parkeren is betalend.

Let op! De hele Antwerpse binnenstad en Linkeroever is een lage-emissiezone. Voertuigen die te veel roet en fijn stof uitstoten, mogen de zone niet in. Meer info vind je op de website 'Slim naar Antwerpen'.